Monday, May 15, 2006

På nattbordet, inni laptopen

Juli/august 2005
Hvis du er en ivrig leser av vår dataspill-filosofi-jazz-og- rødvinspalte, vet du allerede at all visdom i universet kan finnes i et dataspill, om man bare vil. Og selvfølgelig er vi ikke de eneste som har funnet ut det. Nei da. De på internettet vet det også. Så derfor tenkte vi at vi skulle bruke litt plass denne gangen på å drysse ut noen lesetips. Steder du kan gå til neste gang du vil gjøre noe litt mer utfordrende enn bare å kose deg med screenshots på tothegame.com eller en walktrough på gamefaqs.

Et sted å starte er www.avantgaming.com. Denne nettsida tar for seg spill og spillrelaterte emner som utfordrer eller undergraver spill-mainstreamen. For eksempel kan du lese om det nye spillet Dance Dance Immolation, som er en mildt sagt hotrodda versjon av dansematte-spillet Dance Dance Revolution: når du danser bra her, får du ikke bare høre jubel - flammekastere lager nemlig høye ildsøyler (på ordentlig, altså, ikke-virtuelt), og danser du dårlig, vel, da fyker flammene rett i trynet på deg. Derfor må deltakerne ha på seg flammesikre aluminiumsdrakter med oksygentilførsel, av den samme typen som blir brukt av brannmenn som skal kontrollere flyplassbranner.

En annen finurlighet du finner info om her, er en versjon av Quake 3 som spilles med en såkalt sweetpad. Voldsorgien er den samme, men interfacet er en ball som du må stryke så mykt, så mykt (og svært sakte) på, for å løpe og drepe. Én brå bevegelse, og du ... eh, og det skjer ingenting.

www.buzzcut.com finner du en gjeng med skremmende velformulerte og dedikerte gamere som fordriver tida med å krangle om hva den beste definisjonen på hva et spill egentlig er, eller om teologiens forhold til spillteori, foruten å skrive små kåserier om emner som “Matrix’ før-Sokratiske natur”. Her finner du dessuten en haug med nyttige og morsomme linker om du registrerer deg. Ikke minst bør du sjekke www.designersnotebook.com, sidene til spillutvikleren Ernest W. Adams. Her finner du blant annet et langt foredrag, “The Philosophical Roots of Computer Game Design”, hvor han plasserer dataspillestetikken kulturhistorisk - og kommer med bøttevis med gode betraktninger om spillutviklere, filosofer og dampteknologi underveis. Kos deg.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home